2009. december 10., csütörtök

Adaptív menedzsment

Elkészítettem az adaptív/agilis módszertanok mögött lévő menedzsment modellek hátteréről szóló ismertetőt. A dokumentum a Java User Meetings rendezvényen tartott előadásom tematikáját követi. Minden visszajelzést örömmel fogadok...

A dokumentum letölthető és olvasható itt.

Adaptív menedzsment

6 megjegyzés:

raki írta...

Arra kíváncsi lennék, hogy az ilyen agilis módszertanokban hogy kezelik le azt az esetet, amikor mondjuk egy információ nem érkezik meg a döntéshozóktól.

Tegyük fel, hogy azt az esetet kell implementálni, hogy

"ha az user megnyom egy gombot, akkor jelenjen meg egy ablak, ahol kiírja a rendszer, hogy a usernek hány blog bejegyzése volt az elmúlt évben."

Közben felmerül, hogy ja, de nekünk két blog rendszerünk is van és vajon mind a kettőt figyelembe kell venni a számolásnál vagy csak az egyiket? És mondjuk erre nem tudnak válaszolni. Ilyenkor mi a helyzet? Ez a feature kimarad az aktuális sprintből és bekerül a következőbe? ( mert más lehetőséget nem nagyon látok :-) )

Csuti írta...

Sajnos egy ideje nem tudtam foglalkozni a bloggal, egy elég pörgős feladaton dolgoztam. Első ránézésre a megoldás az, amit írtál. Az agilis módszertanok rengeteg időt spórolnak meg az elemzési időszak rövidítésével. Ez kombonálva az XP technikákkal lehetővé teszi, hogy a később felmerülő igények alapján relatív költségkímélő legyen a rendszer módosítása.

Cassus írta...

Ritkán találkozom ilyen jól összeszedett írással, gratulálok!
Informatív és könnyű olvasni!

Csuti írta...

Köszönöm a visszajelzést, örülök neki, ha tetszett! :-)

Unknown írta...

Nagyon jó az írás.
Lehetne esetleg máshova feltenni a dokumentumot, mert a scribd pénzt kér már a letöltésért... (archivba tette).
Köszönettel.

Csuti írta...

Köszönöm a visszajelzéseket! A dokumentumot elérhetővé tettem a www.adaptiveconsulting.hu címen,